Overvej termografering

Mange boligejere har et hus, som energimæssigt set er meget utæt, så man fyrer ofte for fuglene uden at være klar over problemet, og man ved ikke altid, hvor det er bedst at fokusere på en løsning af dette problem. Men der findes en ny og genial teknologi, som effektivt kan hjælpe dig med svar på dette spørgsmål, og det er termografering. Med termografering kan man se et billede af, hvor din energi forsvinder hen, så du kan nemmere se, om det er utætheder i huset, vinduerne, kælderen eller loftet, hvor du primært skal rette en indsats mod.

Hvad er termografering?

 

Termografering er en målemetode, som ved hjælp af et infrarødt kamera registrerer temperaturforskelle. Når vi foretager en varme-teknisk undersøgelse af din boligs overflader, måler vi dermed den varmeudstråling, der udsendes. Og det er en stærk indikator for, om din bolig er godt eller dårligt isoleret. Termografering er derfor en yderst effektiv metode til at finde årsagen til varmetab, varmespild og træk i din bolig. Med andre ord får du vigtig og brugbar viden, der indikerer, om du eventuelt bør efterisolere din bolig.

Hvad undersøger vi?

 

I forbindelse med en termografering kan vi bl.a. undersøge:

  • Klimaskærm, inklusive dampspærre og isolering
  • Træk gennem el- og ventilationsanlæg
  • Utætheder i din bolig
  • Placering af installationer i loft, vægge og gulve
  • Årsager til træk og kuldenedfald
  • Lækagesporing
  • Uens isolering i lofter og vægge

Hvor foretager vi en termografering?

 

Vi kan termografere både indvendigt og udvendigt og på den måde sikre, at vi får afdækket alle eventuelle trækproblemer og isolerings-tilstande i din bolig.

Hvornår kan man foretage en termografering?

 

Termografering af din bolig skal foretages i vinter-halvåret, da der skal være en temperaturforskel på mindst 10 °C grader mellem den indvendige og udvendige væg.

Hvad kan termografering?

 

Når vi kortlægger din bolig med et termografiskkamera, får du billeder med aftegninger, der via farver indikerer varmeforskelle i overfladerne. De afslørede varmeforskelle optræder som henholdsvis varme og kolde områder. Du får dermed mulighed for at se alle kuldebroer. En kuldebro er et sted i din bolig, hvor kulde nemmere kan trænge igennem pga. begrænset/ nedsat isoleringsevne eller anvendelse af forskellige materialer. Dermed kan du meget præcist se, hvor varmetabet i din bolig er størst. En termografisk måling kan med fordel også benyttes til at finde skjulte installationer som ventilationsrør og gulvvarme uden at skulle nedbryde selve konstruktionen. Det kræver selvfølgelig, at disse installationer er varme – ellers vil en termografisk undersøgelse ikke afsløre dem.

Værd at vide om termografering

 

En termografisk undersøgelse er ikke dokumentation for varmetab, men er derimod er stærk indikator for, hvor utætheder og kuldebroer kan være. Et eventuelt varmetab kan altså ikke bedømmes ved første øjekast og ud fra de termografiske billeder alene, men kræver en efterfølgende undersøgelse af de faktiske forhold. Fx vil et ovenlys-vindue altid fremstå velisoleret, fordi glas reflekterer det kolde himmelrum, og forskellige tagmaterialer giver forskellig udstråling, hvilket kan sløre de umiddelbare konklusioner om varmetab.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *