Spar penge på varmen ved at låne i banken

Din bank kan ofte vise sig meget forstående, når du kommer og anmoder om et lån, men kun hvis det er til at lave energibesparelser i hjemmet. Hvis du tager ned i banken og vil låne penge til en fest eller en større bytur eller udlandsrejse, så er der straks større problemer med at bevilge et lån til forbrug. Normalt vil banken nemlig gerne hjælpe dig med at slippe billigere på dine faste udgifter til energi-udgifter, så måske kan du låne 100.000 kr. i banken, så kan du spare måske 10.000 kr. årligt på energiudgifter til strøm og varme. Du kan jo overveje nye vinduer eller efterisolering. For banken er denne type investering yderst fornuftig, idet banken har en slags pant i dit hus, som vil stige i værdi pga. dit lån. Læs flere detaljer om de muligheder om at låne penge i din bank hos eksempelvis Middelfart Sparekasse.

Tag dine regninger med ned i banken

 

For mange boligejere, der bor i ældre huse med ringe isolering og gamle vinduer kan specielt de danske vintermåneder være en både kold og dyr fornøjelse – og med udsigten til stadigt stigende energi-priser er energioptimering blevet et varmt samtaleemne. Når man taler om energioptimering, er det vigtigt at se på boligens klima-skærm, der er alle de elementer, som holder varmen inde i boligen. Det er ikke kun isolering men også vinduer, døre, ydervægge og taget.

Efterisolering af hulmur

 

”Det kan næsten altid betale sig at efterisolere en hulmur, hvis der ikke er isoleret i forvejen, eller der er isoleret med et forældet materiale. I et gennemsnitshus siver op til 30 % af varmen ud gennem ydervæggene, og det kan efterisolering forhindre. Investeringen er relativ billig, og besparelsen er til at mærke. Huse fra før 1965 har som regel ikke nogen isolering af hulmuren”, forklarer Kim.

Årlig besparelse: ca. 3-10.000 kr.

Investering: ca. 18-25.000 kr.

Det er ikke kun hulmuren, der er værd at efterisolere. Du kan også slanke varmeregningen ved at isolere gulv, kælder, ydervægge, sokkel, loft og tag. Også her er investeringen relativ lav i forhold til besparelserne.

Lavenergivinduer

 

”Er dine vinduer punkterede, har enkeltlagsglas eller nedslidt ramme, kan det typisk betale sig at skifte til lavenergivinduer. I et gennemsnitshus forsvinder 14 % af varmen ud gennem vinduerne. Der er ingen tvivl om, at vinduer med kun et lag glas isolerer dårligt, men almindelige termoruder holder heller ikke nær så godt på varmen som moderne energiruder. Har dit hus vinduer, der er 10 år gamle eller ældre, er der som regel varmepenge at spare ved at udskifte vinduerne”, fortæller Kim.

Årlig besparelse: ca. 4.000 kr.

Investering: ca. 95.000 kr. for vinduer i et parcelhus på 130 m².

Sænk rumtemperaturen – bare en smule

 

”Den nemmeste måde at spare på energien er at skrue ned for varmen – det koster ikke noget, og du kan spare mange penge. Har du et moderne varmeanlæg, kan det normalt programmeres til at skrue ned for varmen, når du ikke er hjemme, eller når du sover”, slutter Kim.

Sænker du temperaturen med blot én grad, kan du spare 5 % på varmeregningen.

Energilån

 

I Sparekassen vil vi gerne hjælpe dig med at skrue ned for energi-forbruget og dermed give dig besparelser på varmeregningen. Vi tilbyder derfor et Energilån, hvor du til en lav rente kan låne penge til tiltag, der nedsætter dit energiforbrug.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *