Den oversete rørisolering

Det er bade synd og skam for din økonomi og for miljøet, hvis dine vandrør ikke er isolerede, der hvor der transporteres varmt vand, hvilket normalt er varmtvands- og centralvarmerørene i boligen. De fleste har heldigvis fået isoleret disse rør. Men i mange hjem er isoleringen desværre mangelfuld eller ikke-eksisterende, så her fyrer man altså for fuglene. Heldigvis er det både nemt og billigt at få løst problemet med rørisolering, og løsningen kan man læse om her.

Sådan virker en rørisolering

Luften omkring et varmtvandsrør kan hurtigt nedsætte temperaturen på det varme vand i røret, så hvis der placeres en kraftig isolering omkring røret, så holder man altså bedre på varmen, hvilket nedbringer dine varmeudgifter, og det er dermed også godt for miljøet, da der derved udledes mindre CO2 op i luften. Man anvender normalt skum eller mineraluld (rockwool) til at isolere rør med, og det er så simpelt, at man faktisk selv kan gøre det. Mange isoleringstyper har desuden en aluminiumbeklædning på overfladen, idet de dermed holder ekstra godt på varmen. Varmtvandsbeholdere leveres altid isolerede, men tidligere isolerede man ikke altid de tilstødende rør og samlinger, hvor varmen nemt kan tabe en masse varmeenergi fra, og det gælder både almindelige jernrør samt pexrør af kraftig plast.

Gratis isolering

Faktisk er der endda mulighed for at få gratis hjælp til sin rørisolering, hvis man blot opfylder disse enkle krav:

  • Man skal bare have mere end 10 meter rør, der er dårligt isolerede, og så vil man kunne få nye rørisoleringer med alubeklædning eller skumbeklædning.
  • Hvis man har mindst 25 meter isolerede pexrør, der skal udskiftes, så kan man også gratis få hjælp til dette.

Man skal blot opmåle længden af sine rør og udfylde en formular, så man få dage efter vil modtage den nye rørisolering med posten. Dette tilbud lyder utroligt godt, og det eneste man forpligter sig til er, at man skal fotografere de nye isolerede rør og indsende billederne, så de kan indberettes og beregne størrelsen af besparelsen. Huse med el-varme eller opvarmning med hjælp af varmepumpe kan normalt ikke få gratis rørisolering, som normalt koster omkring 75 kr. pr. meter i udgift. Uanset tilskud eller ej, så kan rørisolering betale sig i det lange løb, så det bør man tjekke ved sin bolig, om den nuværende rørisolering er tilstrækkelig god.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *