Der findes mange måder at spare på din varmeregning. Du kan få mange gode råd på ekstralommepenge.dk, hvor de rigtigt nævner, at en krone sparet er en krone tjent. En måde at få rabat på din varmeregning handler om boligens beskaffenhed, og den anden handler om din adfærd. Især det sidste er nem at regulere, men det kan også lade sig gøre at spare på varmen på selve bygningen.
Adfærd:
1. Den normale temperatur i et hus bør ligge på mellem 19 og 21 grader. Ved at sætte rumtemperaturen ned med en enkelt grad, sparer du omkring 5 % på varmeregningen. Det kan blive til mange tusinde kroner om året. Få trådløs temperaturstyring i hele huset – Living by Danfoss er en ny produktserie af moderne termostater, som sikrer optimal varmestyring og komfort på samme tid. Dermed sparer du på både energien og husholdningsbudgettet.
2. Det er godt at lufte ud i huset ofte, men med hensyn til din varmeregning er det bedre at lufte ud kort men intenst. På den måde når huset ikke at blive gennemkoldt, så opvarmningen skal begynde helt forfra.
3. Det er dyrt at varme vand. Udskift brusehovedet med en sparebruser. Det kan spare op til 50% på det varme vand.
Bygningen:
1. Varmen stiger til vejrs og kan derfor nemt forsvinde op igennem loftet. Derfor er det vigtigt, at loftet er grundigt isoleret. Ofte er loft-isoleringen mangelfuld og kan relativt nemt forøges med stor effekt på varmeregningen.
2. Hvis du har hulmur, der ikke er isoleret, kan det ofte betale sig at isolere dette hulrum.
3. Vinduerne er et af de mest oplagt steder at sætte ind. I gamle ejendomme er vinduerne ofte så dårlige, at man kan se et stearinlys blafre, når det står i vindueskarmen, fordi blæsten trænger ind. Det er dog vigtigt at huske, at gamle vinduer ikke nødvendigvis er dårlige, fordi de er gamle. De trænger måske bare til at slibes og males. Har du derimod udtjente termoruder, kan det betale sig at udskifte med nye energiruder, hvor isoleringseffekten kan være op mod fire gange bedre.
4. Endelig kan det betale sig at kigge en ekstra gang på fyret. Efter 10-15 år falder fyrets effektivitet, og man bør overveje at skifte til et moderne fyr.
Varmeregulering:
1. Der er ingen grund til, at alle værelser er fuldt opvarmede om natten, hvor du alligevel gemmer dig under den varme dyne. Mange fyr har mulighed for varmesænkning i nattetimerne, og ofte opdager du slet ikke, at temperaturen ændrer sig. Ud over, at din varmeregning falder.
2. Klimaanlæg er lidt mere avanceret end nattesænkning. Klimaanlægget tager højde for temperaturen udendørs og tilpasser fyrets forbrug derefter.
3. Endelig kan du overveje alternative energikilder for at spare på energien. Det kan for eksempel være solceller eller biobrændsel. Disse metoder er dog stadig så dyre, at besparelserne først viser sig i det lange løb.