Biobrændsel varmer boligen fint op

Biobrændsel

Biobrændsel varmer boligen op og forsyner dig med varmt vand. Det er en glimrende løsning til dig der ikke har mulighed for fjernvarme. Når man bruger biobrændsel kommer der varmt vand og varme til radiatorerne i hele boligen. Du kan få biobrændselskedler til træ (brænde), træpiller, træflis, korn og halm.

Mere energirigtigt end el og olie

Selvom biobrændsel ikke er en perfekt måde, at forsyne boligen med varme på, så er det stadigvæk meget bedre end el og olie.

Pris

Biobrændsel prisen varierer en del og man kan ikke som sådan fastsætte en pris. Nogle er også i stand til at forsyne sig selv med biobrændselsmateriale, de vil faktisk bruge ufatteligt lidt penge til at holde anlægget i gang. Hvis man fx ejer sin egen skov, kan man fælde træ, som kan anvendes som brændbart materiale.

Vælg A-mærket

Ligesom så mange andre ting, skal man ikke bare købe det første og bedste biobrændselsanlæg. Det er meget vigtigt, at man netop i denne fase ser sig for. Man skal vælge en kedel, der er energimærke A. Det har en stor betydning for miljøet, at man ikke bare køber en kedel, men at man tænker sig om inden man køber biobrændselsanlægget.

Skorstensfejer

Du kommer nok ikke udenom at du skal have en skorstensfejer til at godkende den opsatte kedel og underskrive prøvningsattesten. Det kan for nogle være irriterende med endnu en udgift, men på den anden side, så er det en rigtig god sikkerhed. Du er jo ikke interesseret i at få skader på dit hus eller i værste fald risikere brand.

Varmen kan styres helt automatisk

Det er faktisk muligt, at købe en kedel, hvor varmen styres helt automatisk efter temperaturen udenfor. Man kan enten få denne automatik indbygget eller det kan købes særskilt. Så vidt jeg kan regne ud er det helt klart værd at købe, da man kan spare en masse penge på unødvendig opvarmning.

Kilde: Energistyrelsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *