Gør din varmeregning mindre ved isolering

Fordele ved at isolere boligen

Når du isolerer dit hjem, bliver varmeregningen bedre og du skåner miljøet. Hvis du samtidig sørger for ordentlig ventilation i hjemmet, så vil du også opnå et bedre indeklima.

Isolering når du renoverer

Tænk ”isolering”, hver gang du renoverer noget i din bolig. Det er meget lettere, at isolere hver gang du renoverer end at tage det hele på en gang.

Kendt til bygningsreglementet

Når du isolerer selv, skal du kende til lovgivningen. Du risikerer at skulle lave det hele om, den dag du skal sælge huset, hvis det ikke er gjort godt nok.

Få en garanti

Hvis du har en håndværker til at isolere for dig, skal du sørge for at vælge en der vil udstede en garanti. Mange håndværkere vil ikke give dette og det kan i sidste ende være dig, der står med problemet, hvis de ikke har gjort deres arbejde godt nok. Du skal have en garanti for holdbarheden og nogle producenter tilbyder faktisk det de kalder en produktgaranti og det er sådan en du skal have.

Isoleringsegenskaber

Man kan isolere med rigtig mange ting og der er mange der har brugt kreative løsninger. Desværre er det ikke alle der er lovlige og mange er direkte brandfarlige. Når man kigger efter isoleringens egenskaber og kvalitet er det:

  • Isoleringsevne
  • Brandegenskaber
  • Levetid
  • Arbejdsmiljø

Materialets isoleringsevne vises som λ-værdi – jo lavere λ-værdi, jo bedre isoleringsevne. Man kan godt opnå lige så god isoleringsevne med materialer med høj λ-værdi. Der skal bare et tykkere lag til.

Man kan teste isoleringsmateriale inden brug

Der findes en instans, der hedder Varmeisoleringskontrollen. Det er en uafhængig kontrolordning, som du helt sikkert kan henvende dig til. De har testet en del materialer og kan muligvis fortælle dig om dit valgte isoleringsmateriale er godt nok. Der er også en masse danskere, der allerede har isoleret hele boligen, nogle har faktisk isoleret så godt at de sparer masser af penge på varmeregningen hver vinter.

 

 

Kilde: Energistyrelsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *